Zondag 21 juli
De staf is om 2 uur op de Hoop om deze schoon te maken en in te richten. Tussen 19 en 20u komen alle verkenners langs om hun spullen te brengen, hun kastje in te ruimen en een reddingsvest te passen. Ironman en Dr Strange zijn er namens de Avengers om de jongens welkom te heten en op de mogelijke gevaren van deelname aan het kamp te wijzen, maar ondanks dat tekent iedereen ervoor om mee te gaan. Daarna gaat iedereen weer naar huis, nog 1 nachtje slapen en dan gaan we echt op kamp!
Maandag 22 juli
Om half 9 verzamelen de verkenners op het eiland. Daar pakken we de bootspullen en de laatste items die we vergeten waren en gaan het water op. Op sleep achter de motorvlet en het Geeltje varen we naar de Bergsche Sluis, waar we al worden opgewacht door een hoop ouders die ons komen uitzwaaien. In de Coolhaven ligt de Hoop op ons te wachten, die vanochtend om half 7 al is vertrokken van zijn ligplaats, om voor de spits door de Irenebrug te gaan. We laden de spullen uit de vletten op het dek van de Hoop, samen met het Geeltje. Om 1 uur zijn we klaar voor de reis en gaan de trossen los. Onder toeziend oog van vele ouders gaan we door de Parksluis de Maas op. We passeren de Erasmusbrug op het moment dat kraanschip Matador 3 er onderdoor gaat, een machtig gezicht. Na de Brienenoord gaan we de Hollandse IJssel op naar Gouda, waar we door de Julianasluis de Gouwe op varen. Bij Boskoop komen we nog een containerboot tegen die even op ons moet wachten zodat we elkaar veilig kunnen passeren. Om 8 uur meren we af in het Aarkanaal. Als alle boten zijn afgemeerd en opgeruimd gaan we nog even zwemmen en eten een broodje shoarma, daarna het ruim in voor de eerste nacht in de kooien.
Dinsdag 23 juli
We staan vroeg op (om 6 uur al) zodat vandaag een goede lange dag kunnen varen. Na het wassen en ontbijt formeren we rond half 8 de sleep. Om 9 uur varen we de Tolhuissluis al uit, dankzij een sluismeester die al aanwezig was voor zijn dienst begon en ook nog de sluis bediende! We slingeren de Amstel af naar Amsterdam. Normaal gaan we dan de Weespertrekvaart in, maar de brug aan het einde daarvan is gestremd. Daarom gaan we verder de Amstel af het centrum van Amsterdam in en dan rechts af de Herengracht door. Bij het Oosterdok varen we het IJ op naar de Oranjesluizen. Rond 3 uur varen we het Markermeer op. Het weer is zo goed, dat we besluiten over te steken naar Lelystad. Om 5 uur trekken we de vletten langszij om te eten, terwijl we rustig verder varen. Om 9 uur zijn we bij Lelystad en gooien we in een beschutte kom ons anker uit. We nemen nog een lekker plons in het frisse IJsselmeer water, wat erg welkom is na zo’n warme dag.
Woensdag 24 juli
Om 7 uur zingt Raymond ons wakker met zijn gitaar. Na het ontbijt zetten we de masten weer op de boten, waarna we het anker lichten en naar de Houtribsluis varen. Vlak voor we daar aankomen geeft de motor een alarm: de oliedruk valt weg. We meren snel af en mogen van de sluismeester blijven liggen tot we het probleem gevonden hebben. Vlak voor het kamp is onze motor gereviseerd, waardoor hij nu weer als een zonnetje draaide. Als snel blijkt dat het olieniveau te laag is en we vullen de carter bij tot het juiste niveau. Ook maken we de motor schoon, zodat we kunnen gaan zoeken waarom er olie verloren is.
Even na 12 uur varen we de alsnog door en steken het IJsselmeer over richting Urk. Daar gaan alle verkenners de vletten in en hijsen ze de zeilen. Halve wind varen ze langs de dijk van de Noordoostpolder, langs en tussen het windmolenpark dat daar tegenwoordig staat, een machtig gezicht. Na de Rotterdamse hoek varen we ruime wind verder en komt de Hoop ons weer voorbij. Om 5 uur, nabij de laatste windmolen, gaan we weer langszij de Hoop voor het diner, terwijl we rustig verder varen naar Lemmer. Na het eten gaan we de Princes Margrietsluis door en varen we Friesland binnen. Het was een unieke heenreis, de eerste keer dat we deze route varen en op de heen weg hebben kunnen zeilen. We meren af op het Brandenmeer aan een paar palen. Na een plons gaan we te kooi.
Donderdag 25 juli
Ook vandaag is het heet en er is weinig wind voorspeld. Het lijkt erop dat Little Big Bear Friesland wil plat schroeien. We blijven daarom een dagje liggen en gaan deze extra dag in Friesland een waterprogramma doen. Na corvee komt er een steiger vrij, die we snel in beslag nemen. Dan gaan we het water in voor een aantal posten: met een vlet onder de evenaar door, in een kano over de evenaar, een loopplankgevecht en hindernisparcours.
Na een lunch in het ruim hebben we teamsporten in het water: waterpolo en non-stop-water-cricket. De rest van de middag is het vrij spelen, lekker zwemmen of chillen. Na het eten gaan we nog een keer het water in voor nog wat waterspelen. En ondertussen komt ook onze nieuwe Rib aangevaren, die zeearendenbegeleiders Bernard en Niels komen brengen.
Vrijdag 26 juli
Vandaag is nog steeds meer dan 30 graden voorspeld (het wordt tijd dat we achter Little Big Bear aan gaan), maar er staat wel een lekkere wind 3 a 4 uit het oosten. Prima weer voor onze dagtocht naar het Sneekermeergebied. De vletten zetten zeil en gaan door Sloten, het Slotermeer over naar Woudsend. Daar gaan we aan land om te douchen, de supermarkt te bezoeken en ook krijgen de verkenners een ijsje van Wong, een vriend van Captain America. Dan gaat de tocht verder over het Koevoordermeer naar de Langweerder Wielen. Daar komen we Hawkeye tegen, die ons een boogschiettraining geeft. Om 6 uur zijn alle vletten bij de Hoop op de Langstaarter Poelen en gaan we aan het diner. ’s Avonds bouwen we op de kant een kampement op met o.a. de waslijn.
Zaterdag 27 juli
Na de morning coffee hebben we de eerste aandacht. Dagelijks zal een staflid vertellen wie zijn persoonlijke held is. Vandaag neemt Martijn de aftrap en heeft Elon Musk als held. Daarna komt Dr Strange langs, die een aantal trainingsopdrachten heeft voor de verkenners. Zijn vrienden zitten verspreid over het Sneekermeergebied en de jongens gaan zelfstandig op pad om hun te bezoeken. Ze leren door dimensie portals springen, de 2de dimensie te manipuleren, brugbouwen zonder touwen en kogelstoten. Dit alles om te kijken of ze het waard zijn om de Timestone in hun bezit te krijgen.
Zondag 28 juli
Na de aandacht van Hans over Johannes Post klinkt er opeens muziek door het ruim. Het is het welbekende deuntje dat Starlord altijd draait, die vervolgens ook komt binnen lopen samen met Groot. Hij heeft gehoord dat de Power-orb (met daarin de Power stone) in het bezit is van de Broker en dat deze hem per opbod gaat veilen. Aan de jongens de taak om zoveel mogelijk geld te verdienen zodat wij hem kunnen kopen. Hiervoor kunnen ze naar diverse outposts varen, waar zeldzame materialen zoals SpaceH2O, CompacteKennis, Kevlardraad en astroïden te verdienen zijn, die ze vervolgens op de markt kunnen verkopen. Het verdiende geld kunnen ze nog investeren in SpaceCoins of er een gokje mee wagen. Aan het einde van de dag komt StarLord om samen met de jongens naar de veiling te gaan. De bakken worden al snel overboden door 2 andere geïnteresseerden, maar door hun geld samen te voegen en wat hulp van StarLord lukt het ze toch de power stone te kopen. Na het eten spelen we een potje rugby en tjukbal op het veld.